Wat is een Meridiaan massage? 

Een Meridiaanmassage is een vorm van massage die gebaseerd is op de Chinese geneeskunde. Het doel van een Meridiaanmassage is om de energiestroom in het lichaam te harmoniseren en te stimuleren. Volgens de Chinese geneeskunde stroomt de levensenergie, ook wel Chi genoemd, door het lichaam via kanalen die meridianen worden genoemd. Er zijn twaalf hoofdmeridianen die verbonden zijn met de organen en de emoties. Elke meridiaan is weliswaar verbonden met een specifiek orgaan, maar hun functie strekt zich uit tot meer dan alleen het geassocieerde orgaan. Meridianen omvatten zowel fysieke als emotionele aspecten. Wanneer er blokkades optreden, kan de energie, ook bekend als Chi, niet vrijelijk circuleren, wat uiteindelijk kan leiden tot zowel fysieke als mentale klachten.

Wat Meridiaanmassage onderscheidt van andere massagetechnieken is de focus op energetische balans en de behandeling van specifieke meridianen. Terwijl klassieke westerse massages zich richten op spierweefsel en ontspanning, gaat een Meridiaan massage verder. Het is een holistische behandeling die het lichaam, de geest en de emoties in harmonie brengt.

Voordelen van een Meridiaan massage 

Een Meridiaan massage biedt veel voordelen die niet alleen het lichaam beïnvloeden, maar ook de geest en de emoties. Een Meridiaan massage heeft de reputatie effectief te zijn in het verbeteren van zowel de fysieke als mentale gezondheid, en het wordt steeds populairder als een holistische benadering van welzijn.

Fysieke voordelen 

De meridiaanmassage kan verlichting bieden bij tal van klachten, waaronder spanning in schouders, nek en rug, alsook verharding van de spieren. De massage kan ook helpen bij nervositeit, stress, koude ledematen zoals handen en voeten, vermoeidheid in benen en voeten, hoofdpijn en menstruatiekrampen.

Mentale en emotionele voordelen

Een Meridiaan massage ontspant je spieren en gewrichten. Hierdoor verminder je je stress en verbeter je de slaapkwaliteit. Door het ontspannen van het lichaam en het kalmeren van de geest, kan Meridiaan massage bijdragen aan een betere nachtrust, waardoor slapeloosheid en slaapstoornissen worden verminderd. Door de stimulatie van de organen en weefsels krijgt je lichaam meer energie. De Meridiaan massage zorgt tevens voor een betere bloedcirculatie, diepe ontspanning en herstel van de lichaamsenergie. Het verhoogd lichaamsbewustzijn en dat het zorgt voor innerlijke harmonie en balans.

Een Meridiaan massage bij Body Release By Kelly 

Voorafgaand aan de massage zullen we je wensen bespreken en eventuele gezondheidsproblemen waar ik rekening mee moet houden. Deze informatie heb ik nodig om de massage voor jou op maat te maken en extra aandacht te geven aan bepaalde meridianen. 

Tijdens de massage kun je tintelingen en warmte voelen. Dit betekent dat de meridianen worden geactiveerd. 

Na de massage is het normaal dat je je een beetje vermoeid of slaperig voelt. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt en gehydrateerd blijft. De Meridiaan massage is een traditionele Aziatische behandeling, waarvan het positieve effect onmiddelijk merkbaar is.

Mijn massagesalon Body Release by Kelly in beeld
Massage
Ruimte
Massage
Kelly
Massage behandeling boeken?
Afspraak plannen & Openingstijden: Mijn salon is zowel doordeweeks als zaterdag geopend, maar wel enkel op afspraak. Ook in de avonduren is het in goed overleg mogelijk om een afspraak in te plannen.

Beleef zelf een meridiaan massage 

De zachte bewegingen over de lichaamsmeridianen stimuleren de energiestroom, wat leidt tot het harmoniseren en oplossen van blokkades. Deze massage zorgt voor een holistische, diepe ontspanning, vermindert stress en activeert het zelfgenezingsvermogen van het lichaam. De kracht van de Meridiaan massage ligt vooral op het gebied van preventie. Het vitaliseert en harmoniseert de energiestroom, biedt verlichting bij spanning en zorgt bovenal voor een gevoel van algeheel welzijn. De massage verdiept de ademhaling en ontspant daardoor lichaam en geest. Wil jij ook op een natuurlijke manier in balans komen? Maak een afspraak voor een Meridiaan massage en ervaar balans tussen lichaam en geest.

Stuur een bericht via Whatsapp!
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het