aroma-therapie-equine

Wat is aromatherapie? 

Aromatherapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebruik maakt van de geur en de therapeutische eigenschappen van essentiële oliën. Essentiële oliën zijn geconcentreerde extracten van planten, bloemen en kruiden.

Essentiële oliën spelen een belangrijke rol in aromatherapie, omdat ze de zintuigen stimuleren en het welzijn bevorderen. Ze kunnen op verschillende manieren worden toegepast, zoals inhalatie en massage. Elke essentiële olie heeft een uniek aroma en een specifiek effect op het lichaamssysteem, zoals ontspannend, opwekkend en pijnstillend.

Aromatherapie kan ook worden gebruikt bij paarden, om hun gezondheid, gedrag en prestaties te verbeteren. Paarden hebben een zeer gevoelig reukvermogen en kunnen de essentiële oliën goed opnemen via de huid en de luchtwegen. Aromatherapie kan paarden helpen bij het verlichten van stress, angst, pijn en ontsteking.

Hoe werkt aromatherapie?

De geuren worden opgevangen door de reukzenuwen in de neus, die verbonden zijn met het limbisch systeem in de hersenen. Geuren hebben een directe invloed op het limbisch systeem. Het limbisch systeem is verantwoordelijk voor de emoties, het geheugen, het instinct en het gedrag van de paarden. Het beïnvloedt ook de hormonen, de hartslag, de bloeddruk, de ademhaling, de spijsvertering en het immuunsysteem. Door de geuren van de essentiële oliën te ruiken, kunnen de paarden positieve of negatieve associaties maken, afhankelijk van hun ervaringen, stemmingen en behoeften. Zo kunnen sommige geuren de paarden kalmeren, troosten, stimuleren, opvrolijken, verfrissen, zuiveren of genezen.

Aromatherapie bij Body Release By Kelly

Ik maak gebruik van etherische oliën die zorgvuldig zijn gewonnen uit kruiden, bloemen en andere delen van planten. Door deze oliën in specifieke combinaties toe te passen, streef ik ernaar een optimale invloed uit te oefenen die ontspanning bevordert en het paard ondersteunt bij het loslaten van de spanning. Deze aromatherapeutische benadering komt tot uiting wanneer we merken dat een paard moeite heeft met ontspannen of wanneer de situatie daarom vraagt.

Aromatherapie bij paarden is niet alleen gericht op het fysieke, maar ook op het mentale welzijn. De subtiel geselecteerde geuren werken diep in op het zenuwstelsel, waardoor een kalmerend effect ontstaat dat het paard helpt spanning los te laten. Dit is vooral waardevol in situaties waar stress, angst of ongemak de balans verstoren.

Mijn benadering is holistisch, waarbij ik streef naar de totale welzijns bevordering van het paard. Of het nu gaat om een specifieke kwestie of gewoon als aanvulling op de algehele gezondheid, aromatherapie is een zachte en effectieve manier om jouw paard te ondersteunen op zijn reis naar balans.

Ontdek de effecten van aromatherapie voor paarden en gun jouw paard de ervaring van natuurlijke herstel. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen creëren we een omgeving waarin jouw paard zijn balans kan vinden. 
 

Mijn massagesalon Body Release by Kelly in beeld
Massage
Ruimte
Massage
Kelly
Massage behandeling boeken?
Afspraak plannen & Openingstijden: Mijn salon is zowel doordeweeks als zaterdag geopend, maar wel enkel op afspraak. Ook in de avonduren is het in goed overleg mogelijk om een afspraak in te plannen.
Stuur een bericht via Whatsapp!
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het