Wat is een deep tissue massage?  

Een deep tissue massage is een massage die diep in de spieren en het bindweefsel doordringt. Het doel van een deep tissue massage is om spanning, knopen, verklevingen en littekenweefsel in het spier- en bindweefsel los te maken. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van doelgerichte druk en specifieke massagetechnieken die zich concentreren op de diepere lagen van het spier- en bindweefsel. Dit kan de bloedcirculatie, de beweeglijkheid van de gewrichten, de houding en de functie van het zenuwstelsel verbeteren. 

Voordelen van een deep tissue massage

Een deep tissue massage kan niet alleen je spieren ontspannen, maar ook je geest en je hart. De massage kan verschillende fysieke, mentale en emotionele voordelen hebben. 

Fysieke voordelen zijn het verminderen van spierspanning en pijn. Door diep in de spieren te werken, helpt deze massage met het losmaken van  vastzittende knopen en spanning, wat kan leiden tot een verhoogde bewegingsvrijheid en verlichting van chronische pijn. Mentaal en emotioneel gezien kan een deep tissue massage stress en spanning verminderen. De diepe druk en de ritmische bewegingen kunnen het lichaam helpen ontspannen. Dit leidt tot een verlichting van angst en zorgt voor een betere nachtrust. 

Daarnaast kan de massage helpen bij het verminderen van littekenweefsel en bij de genezing van blessures. De massagetechnieken stimuleren de doorbloeding. Dit draagt bij aan een sneller herstel. 

Naast de voordelen van een deep tissue massage zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Na een deep tissue massage kun je last hebben van spierpijn, stijfheid of gevoeligheid. Dit zijn normale reacties van je lichaam op de druk en de stimulatie van het weefsel. Deze klachten verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Een deep tissue massage is dus niet geschikt voor mensen die zwanger zijn, bloedverdunners gebruiken, een huidinfectie hebben, een ontsteking hebben of een recente operatie hebben ondergaan.

Deep-tissue-massage

Wat je kan verwachten tijdens een deep tissue massage

Als je besluit om een deep tissue massage te proberen, vraag je je misschien af wat je kunt verwachten tijdens de sessie. 
Voordat je naar je afspraak komt, zorg ervoor dat je gehydrateerd bent, een lichte maaltijd hebt gehad en comfortabele kleding draagt. Vermijd alcohol, cafeïne en nicotine, want die kunnen je spieren aanspannen en je bloedcirculatie belemmeren. We bespreken van tevoren je verwachtingen, doelen en eventuele klachten. Ik zal verschillende technieken gebruiken om je spieren en bindweefsel los te maken. De massage zal ik uitvoeren met mijn handen, ellebogen, en onderarmen of mijn knokkels. Op deze manier kan ik het beste druk uitoefenen op je spieren. Tijdens de massage zal ik vragen of je pijn of ongemak voelt. Op basis van jouw wensen en behoeften zal ik de massage aanpassen, zodat de massage zo effectief mogelijk is. 
De massage duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten. Dit is afhankelijk van wat er behandeld wordt en de intensiteit van de massage. 

Beleef zelf een deep tissue massage

Een deep tissue massage zorgt ervoor dat je spieren en bindweefsel los gemasseerd worden. Je zal hierdoor minder last hebben van spierspanning, chronische pijn en stress. Door middel van doelgerichte druk en massage technieken ervaar je veel voordelen op lange termijn. Als ervaren masseur kan ik alle knopen uit je lichaam masseren en een gevoel van verlichting geven. Wil je ook helemaal los gemasseerd worden en alle knopen uit je lijf? Neem contact op en maak een afspraak! 

Mijn massagesalon Body Release by Kelly in beeld
Massage
Ruimte
Massage
Kelly
Massage behandeling boeken?
Afspraak plannen & Openingstijden: Mijn salon is zowel doordeweeks als zaterdag geopend, maar wel enkel op afspraak. Ook in de avonduren is het in goed overleg mogelijk om een afspraak in te plannen.
Stuur een bericht via Whatsapp!
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het