Body-Release-by-Kelly-equinetouch

Wat is Equine Touch? 

Wat Equine Touch zo uniek maakt, zijn de bewegingen zelf. Deze worden uitgevoerd met zorg en precisie door middel van vingers en duimen. Ik werk in volledige harmonie met het lichaam van het paard, waardoor een diepgaande verbinding ontstaat. Deze unieke benadering is bedoeld om het paard te ondersteunen bij herstel, ontspanning en balans, terwijl de gezondheid wordt bevorderd.

Een Equine Touch-behandeling wordt gekenmerkt door een volledig oordeelloze benadering. Er worden geen diagnoses gesteld, maar de behandeling helpt om eventuele probleemgebieden naar voren te brengen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het herstellen van het evenwicht in het lichaam van het paard.

De voordelen van Equine Touch 

Equine Touch biedt vele voordelen, zowel voor je paard als voor jou als eigenaar. Het is een geschenk voor je paard om deze behandeling te ervaren. De voordelen van Equine Touch zijn veelzijdig en richten zich op het welzijn van je paard.

Het eerste voordeel van Equine Touch is het verminderen van stijfheid en spierspanning door middel van de myo-fasciale releases techniek. Na ziekte of zware inspanning kan Equine Touch helpen bij het ontspannen en ontgiften van het lichaam van het paard, waardoor herstel wordt gestimuleerd. Daarnaast ondersteunt het bij herstel van blessures en spieratrofie. De pijn spiraal wordt doorbroken en bevordert een gezonde spiergroei. Voor paarden die gedwongen zijn tot boxrust, kan Equine Touch uitkomst bieden. Het stimuleert de circulatie en het lymfatische systeem, wat bijdraagt aan een versneld herstel.
Voor sportpaarden kan Equine Touch het atletisch vermogen stimuleren en de bewegingsruimte optimaliseren, wat resulteert in betere prestaties.

Equine Touch biedt voordelen die zowel de fysieke als mentale gezondheid van je paard bevorderen. Neem contact op en ontdek hoe deze holistische benadering kan bijdragen aan de gezondheid van je paard.

Een Equine Touch behandeling 

Ik begin de eerste sessie altijd met een grondige analyse. Ik begrijp dat alles in de omgeving van een paard van invloed kan zijn op zijn welzijn. Daarom besteed ik extra aandacht aan de eerste sessie, die doorgaans langer duurt, ongeveer 1,5 tot 2 uur. Hierbij stel ik vast hoe we het paard het beste kunnen ondersteunen en in balans kunnen brengen.Vervolgsessies duren ongeveer 1 uur, hoewel de duur kan variëren, afhankelijk van de behoeften en conditie van het paard.

Uit ervaring is gebleken dat met een reeks van 3 behandelingen, met tussenpozen van 1 tot 4 weken, aanzienlijke veranderingen worden waargenomen. Deze behandelingen helpen om probleemgebieden weer in balans te brengen en het algehele welzijn van het paard te verbeteren. Na deze initiële reeks behandelingen stel ik een onderhoudsprogramma voor, dat is afgestemd op de specifieke behoeften van het paard.

In het geval van ernstige of langdurige problemen kan het nodig zijn om meerdere behandelingen te plannen om het gewenste resultaat te bereiken. Ik documenteren mijn bevindingen tijdens de behandeling en geef, waar nodig, advies.

Equine Touch staat voor persoonlijke aandacht en zorg voor elk paard, en ik streef ernaar om de gezondheid en het geluk van jouw paard te ondersteunen op een manier die het beste bij hem of haar past. Wil je je paard een beetje extra aandacht geven? Maak nu een afspraak voor een Equine Touch behandeling voor je paard. 

Mijn massagesalon Body Release by Kelly in beeld
Massage
Ruimte
Massage
Kelly
Massage behandeling boeken?
Afspraak plannen & Openingstijden: Mijn salon is zowel doordeweeks als zaterdag geopend, maar wel enkel op afspraak. Ook in de avonduren is het in goed overleg mogelijk om een afspraak in te plannen.
Stuur een bericht via Whatsapp!
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het