Wat is een Japanse gezichtsmassage? 

De 'Japanse gezichtsmassage,' is een eeuwenoude massagetechniek die zijn oorsprong vindt in Japan. Het staat bekend om zijn ontspanning en het vermogen om niet alleen de gezichtsspieren, maar ook de algehele gevoel van welzijn te verbeteren. Deze Japanse kunst van masseren combineert traditionele massage met energetisch drukpuntmassage en bewegingen die specifiek zijn ontworpen om de gezichtshuid te verjongen.

Wat deze massagevorm uniek maakt, zijn de specifieke technieken die worden toegepast. Je hebt de voordelen van een facial drukpuntmassage, maar dan zonder naalden. Tijdens de Japanse Gezichtsmassage maakt ik gebruik van zachte knijp- en kneedbewegingen, druk op bepaalde punten en stimulerende strijkbewegingen om de doorbloeding te verbeteren en de gezichtsspieren te verstevigen. De focus ligt op het herstellen van de natuurlijke balans en energiestroom in het gezicht en lichaam, waardoor een gezondere, jeugdige uitstraling wordt bevorderd.

Behandeling-Japanse-gezichtmassage

De voordelen van een Japanse gezichtsmassage 

Een Japanse gezichtsmassage brengt meerdere voordelen met zich mee, die zowel het fysieke als het mentale welzijn van de ontvanger bevorderen. 

Een van de meest opvallende fysieke voordelen van een Japanse gezichtsmassage is diepe ontspanning. De zachte, ritmische bewegingen en de druk die op specifieke punten worden uitgeoefend, verminderen spierspanning en verbeteren de bloedcirculatie in het gezicht. Dit resulteert in een gevoel van rust en ontspanning dat niet alleen de gezichtsspieren ontspant, maar ook de algehele lichaamsspanning verlicht. Het tweede fysieke voordeel is de verbetering van de kwaliteit van de huid. De technieken stimuleren de doorbloeding, wat zorgt voor een betere zuurstof- en voedingsstoffen toevoer naar de huidcellen. Dit kan leiden tot een gezonder ogende stralende huid, vermindering van fijne lijntjes en rimpels, en een verhoogde stevigheid.

Naast fysieke voordelen heeft een Japanse gezichtsmassage ook mentale voordelen. 
De ritmische bewegingen en de druk die op specifieke punten worden uitgeoefend tijdens een Japanse gezichtsmassage dragen bij aan stressvermindering. Het kalmeert de geest en helpt om zorgen en spanning los te laten. Veel mensen ervaren na de massage innerlijke rust en een gevoel van kalmte. Naast stressvermindering helpt een regelmatige Japanse gezichtsmassage bij het herstellen van de emotionele balans. De positieve energie en ontspanning die de massage biedt, dragen bij aan een betere gemoedstoestand en helpen bij het verlichten van angstgevoelens. Het resultaat is een verbetering van het emotionele welzijn.

Het verloop van een Japanse gezichtsmassage bij Body Release by Kelly 

Een Japanse gezichtsmassage, volgt een zorgvuldig samengestelde reeks stappen en technieken om de maximale voordelen te bereiken. 

De sessie begint met een reiniging van het gezicht om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Terwijl jij helemaal ontspant, zal ik beginnen met een kalmerende massage van de nek, bedoeld om nekspanning te verminderen en de bloedcirculatie te bevorderen. Vervolgens wordt het gezicht gemasseerd, wat helpt bij het verbeteren van de huidconditie, vergelijkbaar met een natuurlijke facelift. Na deze stap ligt de focus op een energetisch drukpuntmassage, die invloed heeft op een groot gedeelte van het lichaam. Deze vorm van massage biedt ook veel ontspanning.

Na de drukpuntmassage komt de lymfedrainage van gezicht en hals. Dit proces helpt bij de eliminatie van lichaamsafval. Daarna wordt een hoofdmassage uitgevoerd, het bevordert zowel ontspanning als de gezondheid van de hoofdhuid.

De gezichtsspieren zijn rechtstreeks verbonden met de huid en hebben dus direct invloed op het uiterlijk. Je gemoedstoestand is vaak zichtbaar via gezichtsuitdrukkingen. Een gezichtsmassage kan deze spanning verminderen en daarmee zorgen voor een meer ontspannen uitstraling. Daarnaast verbetert een gezichtsmassage de bloedsomloop en collageenproductie, wat resulteert in een verbeterde huidkwaliteit.

Drink na de massage genoeg water om gehydrateerd te blijven. 

Ontdek zelf de voordelen van een Japanse gezichtsmassage 

Het belang van Japanse gezichtsmassage kan niet genoeg worden benadrukt. In de drukte van het moderne leven is het belangrijk om tijd vrij te maken voor ontspanning en herstel. De Japanse Gezichtsmassage biedt de gelegenheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress en aandacht te besteden aan het welzijn van je gezicht en emoties. Wil jij ook even helemaal ontspannen? Plan dan een afspraak voor een Japanse gezichtsmassage en kom helemaal tot rust.

Mijn massagesalon Body Release by Kelly in beeld
Massage
Ruimte
Massage
Kelly
Massage behandeling boeken?
Afspraak plannen & Openingstijden: Mijn salon is zowel doordeweeks als zaterdag geopend, maar wel enkel op afspraak. Ook in de avonduren is het in goed overleg mogelijk om een afspraak in te plannen.
Stuur een bericht via Whatsapp!
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het