In dit artikel
In dit artikel Stress en spierspanning bij paarden verminderen Door een body stress release behandeling.

Stress en spierspanning bij paarden verminderen

Door een body stress release behandeling.

We hebben het al even gehad over de invloeden van stress op een paard. Het ontstaan van spierspanning is hier natuurlijk een resultaat van. Stress en spierspanningen komen voor bij zowel jonge als oudere paarden, zelfs pas geboren veulens kunnen hier last van hebben door bv. een moeilijke bevalling. Emotionele stress mogen we hier ook zeker niet in vergeten, een paard verwerkt traumatische gebeurtenissen, verhuizingen ect.

Spierspanning kan zich opbouwen

Alle factoren samen kunnen er toe leiden dat je paard spanning in zijn spieren / lichaam vasthoud. Wanneer we dan gaan bekijken hoe we deze stress en dus spierspanning kunnen verhelpen, kijken we naar een body release. Bij sommige paarden verandert zelfs het “valse” karakter. Ze voelen zich weer goed in hun vel, zijn levenslustig en worden weer een plezier om mee te werken.

Een voorbeeld uit de praktijk.

Om een mooi voorbeeld te nemen, een goede vriendin van mij heeft recent haar paard verhuist naar een prachtige nieuwe plek. Veel veranderde voor hem door deze verhuizen, waardoor hij erg gespannen, druk en uit zijn doen was. Mijn vriendin begreep niet goed waarom haar paard zo heftig reageerde en dacht niet goed te hebben gedaan aan de verhuizing.
Nadat we besproken hadden wat paarden verwerken en hoe ze dit doen, had ze meer begrip voor zijn gedrag en snapte ze waar het vandaan kwam.

Nadat we zijn behandelingen terug opgestart waren, zag je een complete verandering in hem! Hij werd als was in mijn handen en gaf zich volledige over aan de ontspanning die hem geboden werd. Mijn vriendin riep; ' Dit is het paard wat ik ken, wat fijn dat hij zich zo over kan geven!'.

Elke dag gaat weer beter dan de vorige. We onderschatten vaak onbewust wat voor invloed bepaalde veranderingen kunnen hebben op onze paarden.

Ervaar je zelf dat je paard last heeft van spierspanningen en-/of stress?

Body Release is een mogelijke unieke behandeling, gericht op spierspanning en stress bij paarden te verminderen, welke hierbij tot zeer bijzonder mooie resultaten kan leiden.

Leg eens vrijblijvend contact via mijn contactpagina, ik zal je vragen graag beantwoorden.

Stuur een bericht via Whatsapp!
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het